Scheidingsmediation

Sinds eind jaren 80 is er binnen de advocatuur een vereniging van in echtscheiding gespecialiseerde mediators, de vFAS.

De scheidingsmediator bemiddelt tussen jullie beiden en is onpartijdig. Hij probeert een werkbare manier van communiceren te vinden voor jou en je partner. Een goede communicatie is in ieder geval nodig om de scheiding af te wikkelen, maar is ook daarna belangrijk. Beide partijen zullen - als ouders van hun kinderen - immers na de scheiding met elkaar moeten blijven communiceren. Het is dus belangrijk de communicatie te optimaliseren.

Een scheidingsmediator begeleidt jullie samen tijdens alle fases van de scheiding, inclusief:
- het maken van keuzes
- het opstellen van een ouderschapsplan
- het maken van alimentatieberekeningen het geven van uitleg daarover 
- het opstellen van een echtscheidingsconvenant

Daarna wordt de procedure tot echtscheiding bij Rechtbank afgewikkeld door hem en zorgt hij voor inschrijving daarvan bij de gemeente .
Emoties die bij de verwerking van een scheiding horen, worden eerst uitgesproken, waardoor er rust ontstaat om te praten over andere concrete zaken zoals de regeling voor de kinderen, verdeling van spullen, financiën en dergelijke.

In samenspraak met jullie allebei inventariseert de mediator alle afzonderlijke wensen en behoeftes. Daarbij houdt hij rekening met de belangen van de eventuele kinderen. Uiteindelijk worden de afspraken vastgelegd in een echtscheidingsconvenant en wordt de formele kant verder afgewikkeld.

Een mediator kiest geen partij, blijft onafhankelijk en laat voor beide partners de beste oplossing tot stand komen.

Voordeel van mediation is dat het doorgaans veel goedkoper is (dan een eigen advocaat), minder tijd kost en vooral gericht is op het behalen van de meest gunstige oplossing voor iedereen, zodat jullie beiden weer verder kunnen met jullie leven.

Wil je meer weten over de kosten van mediation, klik dan hier.

Hiernaast kun je ook nog lezen over de voordelen en nadelen van mediation

E-MAIL: INFO@TONVANMIL.NL        TEL 043-3672119
Scheidingsadvocaat Ton van Mil | Mediation bij scheidingen ✔ VFAS aangesloten ✔ NMI Register Mediator | Veel gestelde vragen alles over Scheiden
Koning Clovisstraat 53
Maastricht
Limburg
6226 AE
Nederland