Als je (net) te horen hebt gekregen dat je partner van je wil scheiden, kan dat een enorme schok zijn.

Je wordt waarschijnlijk overvallen door het besluit van je partner. Soms is het 'een donderslag bij heldere hemel'.

Je wereld stort in en al je zekerheden vallen weg op het moment dat je te horen krijgt dat je partner bij je weg wil gaan. Misschien kun of wil je het niet geloven. Op een ander moment realiseer je dat het echt waar is. 

Het is vaak een erg verwarrende periode. Je kunt afwisselend verdrietig of boos  zijn en soms weer denken dat het gewoon niet waar is, waarna je bv erg gelaten, boos of verdrietig wordt, enzovoort. Lees meer hierover.

Het inschakelen van een scheidings-
mediator is in deze periode vaak de beste oplossing, zeker als je een paar weken verder bent. Anders zal vaak je partner naar een eigen advocaat gaan. 

Als je geen scheidingsmediation wil, kun je mij ook als advocaat inschakelen.  

Lees eerst hiernaast de informatie.

Indien je contact met me wil opnemen of een vraag wil stellen, kun je het beste een e-mail sturen of even bellen.

Op deze site kun je onder de knop 'alles over scheiden' veel informatie vinden over scheiden en dingen die daarmee samenhangen zoals het ouderschapsplan, de omgangsregeling, alimentatie e.d.

Ik wil niet scheiden


Scheiding kan een enorme schok teweegbrengen

Je wordt waarschijnlijk erg overvallen door het besluit van je partner Intussen wil je partner wellicht over allerlei zaken afspraken maken: de kinderen, het huis, spaargeld, de spullen. 

Er komen allerlei zaken op je af waar je eigenlijk helemaal niet over wil nadenken: beslissingen die je niet wilt nemen, keuzes die je niet wil maken. Dat kan je heel boos en onzeker maken. Daarbij lijkt het soms wel of de ander er helemaal geen moeite mee heeft om uit elkaar te gaan.

Kan het zomaar? Wat voor rechten heb jij eigenlijk? En wat voor verplichtingen heeft de ander? 

Rust is belangrijk
Het is in deze roerige periode belangrijk dat er rust en duidelijkheid ontstaat. Ook is het belangrijk dat er niet te snel stappen gezet worden die onomkeerbaar zijn.

Wil je helemaal niet scheiden? Of twijfel je erover om naar een eigen advocaat te gaan? Of is scheidingsmediation voor jou de beste keuze?

Hier
kun je vinden hoe je het beste kunt scheiden.

Scheidingsmediation is vaak de beste oplossing, ook als je niet wil scheiden.
Het inschakelen van een scheidingsmediator is in deze situatie vaak de beste oplossing. Dan ben je er zeker van dat naast het verhaal van je partner, ook jouw kant van het verhaal wordt gehoord. In onderling overleg, en met deskundige bijstand van een onafhankelijke derde, wordt er bekeken wat de volgende stap zal zijn: relatietherapie, tijdelijke rust of een situatie waarbij je wel tijdelijk apart van elkaar woont, maar waarin de scheiding nog geen doorgang vindt. Soms wordt in onderling overleg ook besloten dat de scheiding wordt ingezet. 

In ieder geval zal het een beslissing zijn waar beide partijen op dat moment mee verder kunnen.

Als je niet instemt met scheidingsmediation zal vaak de andere partij de stap naar een eigen advocaat zetten. Meestal wordt er dan niet meer gepraat, maar begint meteen de procedure tot scheiding of wordt een verzoek voorlopige voorzieningen ingediend voor alleengebruik van het huis door je partner of met betrekking tot de kinderen

Heeft je partner al een advocaat? Dan kan ik je ook bijstaan.
Soms heeft je partner al een eigen advocaat ingeschakeld. Dan is het vaak verstandig om je partner ervan te overtuigen toch naar een gezamenlijke scheidingsmediator te gaan. Ik zou dan jullie allebei als scheidingsmediator bij kunnen staan. 

Indien jij of je partner geen scheidingsmediator wil, kun je ook een beroep op mij doen. Ik sta je dan als advocaat bij.

Contact
Indien je contact met me wil opnemen, of een vraag wil stellen, kun je het beste een e-mail sturen of even bellen. Ik ben meestal tussen 09.00 uur en 17.00 uur telefonisch (043-367 21 19) bereikbaar, maar ben natuurlijk ook vaker in gesprek en dan enige tijd niet bereikbaar. Als ik in gesprek ben of niet opneem, kun je een bericht achterlaten. Dan bel ik je terug zodra ik daartoe in de gelegenheid ben.

EMAIL: INFO@TONVANMIL.NL        TEL: 043-3672119 
Scheidingsadvocaat Ton van Mil | Mediation bij scheidingen ✔ VFAS aangesloten ✔ NMI Register Mediator | Veel gestelde vragen alles over Scheiden
Koning Clovisstraat 53
Maastricht
Limburg
6226 AE
Nederland