Je wil scheiden. 

Nadat je de ander verteld hebt dat je wil scheiden, kun je het beste pas enkele weken later mij als scheidingsmediator of als advocaat inschakelen. 

Als dat echt niet kan wachten, kan dat natuurlijk ook eerder.

Over de beslissing om te scheiden heb je waarschijnlijk lang nagedacht. Vaak ben je in je eentje al door een lang proces heengegaan en heb je lang gepiekerd of je er wel of niet een punt achter moet zetten. 

Als je nog twijfelt of je wil scheiden, dan kun je hier meer informatie vinden.

Op deze site kun je onder de knop 'alles over scheiden' veel informatie vinden over scheiden en dingen die daarmee samenhangen zoals het ouderschapsplan, de omgangsregeling, alimentatie e.d.

Ik wil scheiden

Na de uiteindelijke beslissing, vertel je je partner dat je wil scheiden. Hier kun je meer lezen over de situatie waarin je net aan je partner verteld hebt dat je wil scheiden.

Heb je nog niet verteld aan je partner dat je uit elkaar wil gaan? Dan kun je nu beter nog geen advocaat benaderen. Het inschakelen van een advocaat heeft vaak een averechts effect. Het verstandigste is om dan eerst aan je partner te vertellen dat je wilt scheiden. Dat gebeurt met de zogenaamde scheidingsmelding.Als je wil lezen hoe je het beste aan je partner kunt vertellen dat je wil scheiden, kun je hier meer informatie vinden.

De melding dat je wil scheiden komt vaak als een verrassing voor de ander.

Voor de ander komt de mededeling dat je wil scheiden vaak als een grote verrassing. Eerdere signalen van jou zijn door je partner vaker niet opgepikt of anders begrepen. Je partner heeft meestal een paar weken, soms iets langer nodig om die mededeling te verwerken en wellicht al (deels) te accepteren.

Enkele weken na dit gesprek zal je partner jouw motieven om te scheiden wellicht accepteren, of erin berusten. Op zijn minst zal je partner verder met je willen praten. In uitzonderlijke gevallen gebeurt dat niet.

Hoe dan ook is het raadzaam om enkele weken na het eerste gesprek met je partner over de scheiding, een scheidingsmediator in te schakelen, die jullie beiden kan bijstaan in de scheiding.

Scheidingsmediation is een manier van scheiden, waarbij jullie samen in onderling overleg afspraken maken over alle zaken die met de scheiding te maken hebben. Jullie worden bijgestaan door een speciaal opgeleid en ervaren scheidingsmediator, die ook om kan gaan met onderlinge conflicten. Zo kunnen jullie ondanks de soms aanwezige grote meningsverschillen toch gezamenlijk afspraken maken. 

Ik ben zo'n scheidingsmediator.

In het eerste gesprek zal jouw wens om te scheiden besproken worden, maar zal ook de zienswijze van je partner besproken worden. Beide partijen krijgen zo zekerheid dat hun eigen verhaal door de ander wis gehoord, en komen ook te weten hoe de ander er tegenaan kijkt.

Daarna worden in onderling overleg verdere afspraken gemaakt. Ook wordt er gekeken of jij bij je keuze om te scheiden blijft en wordt er besloten welke verdere stappen er gezet gaan worden. Soms kiezen partners voor andere oplossingen zoals bv. relatietherapie of een tijdelijke situatie waarbij de twee partijen gescheiden van elkaar wonen om te kijken hoe dat bevalt. Bijna altijd is er een oplossing waarin beide partijen zich op dat moment kunnen vinden.

Indien je dat wenst kun je mij inschakelen als scheidingsmediator. Ik sta jullie beiden dan bij. Twijfel je of scheidingsmediation voor jou wel de juiste keuze is? Hier kun je vinden hoe je het beste kunt scheiden. Je kunt me desgewenst ook een e-mail sturen als je daarover twijfelt.

Indien je liever geen scheidingsmediator wil of indien scheidingsmediation geen optie is, kun je ook een beroep op mij doen. Ik sta je dan bij als advocaat.

Het is nogal eens zo dat je partner in eerste instantie (soms zeer) afwijzend reageert om samen naar een gezamenlijke advocaat-scheidingsmediator te gaan. In zo'n geval kun je mij ook een e-mail of brief aan je partner laten schrijven met het verzoek aan de scheidingsmediation deel te nemen. Mocht je partner dan nog geen scheidingsmediation wensen dan sta ik je als advocaat bij.

Indien je contact met me wil opnemen, of een vraag wil stellen, kun je het beste een e-mail sturen of even bellen. Ik ben meestal tussen 09.00 uur en 17.00 uur telefonisch bereikbaar (043-367 21 19), maar ben natuurlijk ook vaker in gesprek en dan enige tijd niet bereikbaar. Als ik in gesprek ben of niet opneem, kun je een bericht achterlaten. Dan bel ik je terug zodra ik daartoe in de gelegenheid ben.

EMAIL: INFO@TONVANMIL.NL        TEL: 043-3672119 
Scheidingsadvocaat Ton van Mil | Mediation bij scheidingen ✔ VFAS aangesloten ✔ NMI Register Mediator | Veel gestelde vragen alles over Scheiden
Koning Clovisstraat 53
Maastricht
Limburg
6226 AE
Nederland