Hoe bouw je een co-ouderschap zo goed mogelijk op?

Zelfs als het onmogelijk lijkt om een goede co-ouderschapsrelatie op te bouwen, zijn er zaken die je kunnen helpen om co-ouderschap zo goed mogelijk op te bouwen:

  1. Bekijk je relatie met je ex-partner zakelijk en beschouw wat jullie gezamenlijk belang is. Daardoor zullen de minder sterke of zelfs zwakke kanten van je ex-partner en jou minder op de voorgrond komen en zul je elkaars sterke kanten respecteren en waarderen.
  2. Ga niet overal over in discussie en probeer geen ruzie te maken; al helemaal niet waar jullie kinderen bij zijn.
  3. Informeer de ander over alle zaken die voor jullie kinderen van belang zijn, zoals afspraken, dingen die op school spelen, gezondheid, incidenten, etc.
  4. Wees flexibel. Een co-ouderschap vergt nu eenmaal flexibiliteit van ouders en kinderen.
  5. Respecteer de andere ouder. Respecteer ook de band die de andere ouder met de kinderen heeft en meng je daar niet in, tenzij er nare dingen gebeuren.
  6. Probeer verjaardagen samen te vieren. Probeer ook samen met je ex-partner bij andere evenementen van de kinderen aanwezig te zijn. Kinderen zijn vaak enorm teleurgesteld als één van de ouders niet aanwezig is.
Scheidingsadvocaat Ton van Mil | Mediation bij scheidingen ✔ VFAS aangesloten ✔ NMI Register Mediator | Veel gestelde vragen alles over Scheiden
Koning Clovisstraat 53
Maastricht
Limburg
6226 AE
Nederland