Wat is een echtscheidingsconvenant?

Bij een scheiding is het erg belangrijk dat u allerlei zaken goed regelt. Wie krijgt het huis en hoe worden de spullen (de ‘boedel’) verdeeld? Steeds meer mensen maken hierover samen afspraken, nog voordat ze naar de rechter gaan. Deze afspraken kunt u vastleggen in een ‘echtscheidingsconvenant’. Vervolgens kunt u samen het verzoek om echtscheiding indienen bij de rechter.

Het echtscheidingsconvenant is een overeenkomst tussen u allebei waarin precies staat hoe u alles regelt en verdeelt. In het convenant staan bijvoorbeeld afspraken over de alimentatie, het huis, de inboedel, de pensioenrechten enzovoort.

Het is verstandig om het convenant samen met de hulp van een advocaat-scheidingsmediator op te stellen. De rechter kan het convenant vervolgens opnemen in zijn uitspraak, de zogeheten echtscheidingsbeschikking. Als de ander zich niet aan de afspraken houdt, is geen nieuwe procedure meer nodig.

Scheidingsadvocaat Ton van Mil | Mediation bij scheidingen ✔ VFAS aangesloten ✔ NMI Register Mediator | Veel gestelde vragen alles over Scheiden
Koning Clovisstraat 53
Maastricht
Limburg
6226 AE
Nederland