Jullie willen gaan scheiden. Dat is een beslissing die meestal niet snel genomen wordt. 

Als jullie het samen eens zijn en allebei willen scheiden, kunnen jullie het beste een scheidingsmediator inschakelen om jullie bij te staan in de echtscheiding.  

Ik ben zo'n scheidingsmediator.

Indien je contact met me wil opnemen of een vraag wil stellen, kun je het beste een e-mail sturen of even bellen.

Op deze site kun je onder de knop 'alles over scheiden' veel informatie vinden over scheiden en dingen die daarmee samenhangen zoals het ouderschapsplan, de omgangsregeling, alimentatie e.d.


Wij willen scheiden


Vaak is het zo dat één van jullie die beslissing na lang beraad genomen heeft en de ander het pas daarna verteld heeft. 

Als je wil weten hoe je het beste aan je partner kunt vertellen dat je wil scheiden, kun je hier meer informatie vinden.

De tijd vlak na het 1e gesprek over de scheiding
Voor de ander komt die mededeling - die vaker aangeduid wordt met het woord scheidingsmelding - vaak als een verrassing of een ‘donderslag bij heldere hemel’. Eerdere signalen van de één blijken door de ander vaak niet te zijn opgepikt of anders te zijn begrepen. 

Na de mededeling van de één heeft de ander er vaak enige tijd voor nodig om die mededeling te verwerken en te accepteren. 

Hier kun je meer lezen over de tijd nadat je net aan je partner verteld hebt dat je wil scheiden. Hier kun je meer lezen over de situatie waarin je zit als je net van je partner gehoord heeft dat hij/zij wil scheiden.

Vaak is de beslissing om te scheiden niet zo eenvoudig. 
Meestal wil maar één van de twee partners scheiden en wil de ander dat liever, of helemaal, niet. Ook in zo’n geval kan het beste een scheidingsmediator ingeschakeld worden.

Wat is scheidingsmediation?

Scheidingsmediation is een manier van scheiden, waarbij jullie in onderling overleg afspraken maken over alle zaken die met de scheiding te maken hebben. Een gespecialiseerde scheidingsmediator, die opgeleid is en ervaring heeft om om te gaan met onderlinge conflicten, staat jullie daarin bij. Zo kunnen jullie ondanks de eventuele grote meningsverschillen toch gezamenlijk afspraken maken.

Indien jullie dat wensen, kun jullie mij inschakelen als scheidingsmediator. Ik sta jullie dan allebei bij.

Een eigen advocaat?
Indien je liever geen scheidingsmediator wil, maar een eigen advocaat, kun je ook een beroep op mij doen. 

Hier kun je meer informatie vinden over hoe je het beste kunt scheiden.

Contact
Indien je contact met me wil opnemen, of een vraag wil stellen, kun je het beste een e-mail sturen of even bellen. Ik ben meestal tussen 09.00 uur en 17.00 uur telefonisch (043-367 21 19) bereikbaar, maar ben natuurlijk ook vaker in gesprek en dan enige tijd niet bereikbaar. Als ik in gesprek ben of niet opneem, kun je een bericht achterlaten. Dan bel ik je terug zodra ik daartoe in de gelegenheid ben.

advocaat / scheidingsmediator |Ton van Mil

E-MAIL: INFO@TONVANMIL.NL       TEL: 043-3672119
Scheidingsadvocaat Ton van Mil | Mediation bij scheidingen ✔ VFAS aangesloten ✔ NMI Register Mediator | Veel gestelde vragen alles over Scheiden
Koning Clovisstraat 53
Maastricht
Limburg
6226 AE
Nederland