Alles over scheiden!

Hieronder staan alle onderwerpen die alles te maken hebben over scheiden.

Klik op 'Lees alles' van het desbetreffende onderwerp voor meer informatie!

U ziet dan rechts of boven een submenu over het betreffende onderwerp. Daar kunt u desgewenst op klikken.

Hoe kun je het beste scheiden?

Hoe je het beste kunt scheiden, hangt van veel dingen af. Kies de situatie die op jou van toepassing is. Dan volgt daar meestal een advies uit.

Kinderalimentatie

Ouders zijn na feitelijk uiteengaan financieel verantwoordelijk voor hun kind/kinderen. Hoe bereken je dat? Hoe leg je dat vast? Wat gebeurt er als er niet betaald wordt? Kun je ook samen een bankrekening voor de kosten van de kinderen aanhouden?

De echtelijke woning

Hoe verdelen we (de waarde van) de woning? Wie blijft er in het huis wonen, voorlopig en later? Jij, je partner, jullie allebei, of wellicht niemand? De beslissingen rondom het huis zijn in echtscheiding vaak ingrijpend.

Hoeveel kost een scheiding

Een echtscheiding kan veel geld kosten, maar u kunt ook veel geld besparen. Hier leest u meer daarover. Voor optimaal financiel & fiscaal voordeel bij scheiding moet u hier zijn

Pensioenen

Een scheiding heeft bijna altijd grote gevolgen voor je tijdens huwelijk opgebouwde ouderdomspensioenaanspraken, maar ook is er soms nabestaandenpensioen

Het psychologische proces van scheiden

Een echtscheiding is te zien als een psychologisch proces, waarin achtereenvolgens een aantal fasen zijn te onderscheiden. De eerste fase begint vaak al ver voordat de scheiding begint.

Partneralimentatie

Partneralimentatie is vaak een van de meest moeilijke punten bij scheiding. Het is vaak een punt van irritatie tussen ex-partners. Dat komt voor een deel door de ingewikkelde regels.

Financiële en fiscale zaken bij scheiding

Hier vindt u veel uitleg over allerlei fiscale en financiële gevolgen van de scheiding. Door de scheiding krijgt u mogelijk recht op extra financieel voordeel. 

De kinderen bij scheiding

De kinderen staan vaak voorop bij de scheiding. Hoe regel je alles zo goed mogelijk voor de kinderen? Is een ouderschapsplan bij scheiding verplicht? hoe maak je een goed plan? Is co-ouderschap mogelijk of verplicht?

De scheidingsprocedure

De scheidingsprocedure kan enkele weken, maar ook gemakkelijk 1- 1½ jaar duren. Het hangt er erg vanaf op welke manier je de procedure voert en wat er tijdens die procedure door je advocaat aan de rechtbank wordt verzocht.

De boedelverdeling en de verzekeringen

Jullie gaan scheiden, dus op enige moment moet over verdeling van bezittingen gesproken worden.

Dat heet de boedelverdeling. De mogelijkheden bij verdeling van het huis vind je hier.

TVM-logo_edited.png
TVM-logo_edited.png

© Ton van Mil     T +31 43-367 21 19     info@tonvanmil.nl

Putstraat 29, 6245 LD Oost-Maarland, (Eijsden), Limburg

MfN_Registermediator-wit.png
vfas_logo-scheidingsmediator.png

Ton van Mil neemt vanaf 29 november 2018 geen derdengelden meer in ontvangst.