top of page

Herziening partneralimentatie met ingang van 1 januari 2020

Bijgewerkt op: 27 feb. 2021

Op deze website vind je veel meer informatie onder de knop 'alles over scheiden'. Over allerlei onderwerpen is daar meer informatie te vinden, zoals hoe je het beste kunt scheiden, partneralimentatie, de verdeling van het huis, maar ook hoe je optimaal financieel en fiscaal voordeel bij de scheiding hebt. Of wil je beginnen bij de startpagina van mijn website?


Je kunt me ook chatten, e-mailen of bellen. Ik sta cliënten vaak online bij. De eerste 30 minuten van het eerste gesprek zijn altijd gratis. Via mijn website kun je zelf een afspraak inplannen op een door jou gewenste dag en tijdstip, vaak binnen enkele uren of dagen.


De nieuwe wet over partneralimentatie, de wet Herziening partneralimentatie gaat definitief in op 1 januari 2020, nu de inwerkingtreding van de wet herziening partneralimentatie in de staatscourant is gepubliceerd.


Deze wet bevat belangrijke nieuwe regels over de verkorting van de duur van de partneralimentatie. De maximale termijn voor partneralimentatie is nu 12 jaar en dit wordt in de nieuwe wet teruggebracht naar maximaal 5 jaar. Er zijn enkele uitzonderingen op die nieuwe regel.

Door de wet ontstaan veel vragen: Moet ik mijn echtscheiding uitstellen? Moet ik de echtscheiding nog starten voor 1 januari 2020? Hoe doe ik dat? Wat houdt deze wet in voor de alimentatie die ik nu betaal/ontvang?


Geldt de wet herziening duur partneralimentatie ook voor mij als ik al gescheiden ben?

Op deze website vind je veel meer informatie onder de knop 'alles over scheiden'. Over allerlei onderwerpen is daar meer informatie te vinden, zoals de kinderen bij scheiding kinderalimentatie, de verdeling van het vermogen, maar ook hoe je optimaal Financieel en fiscaal voordeel bij de scheiding hebt. Of wil je beginnen bij de startpagina van mijn website?


Je kunt me ook chatten, e-mailen of bellen. Ik sta cliënten vaak online bij. De eerste 30 minuten van het eerste gesprek zijn altijd gratis. Via mijn website kun je zelf een afspraak inplannen op een door jou gewenste dag en tijdstip, vaak binnen enkele uren of dagen.

Comments


bottom of page