Herziening partneralimentatie met ingang van 1 januari 2020

De nieuwe wet over partneralimentatie, de wet Herziening partneralimentatie gaat definitief in op 1 januari 2020, nu de inwerkingtreding van de wet herziening partneralimentatie vandaag in de staatscourant is gepubliceerd.


Deze wet bevat belangrijke nieuwe regels over de verkorting van de duur van de partneralimentatie. De maximale termijn voor partneralimentatie is nu 12 jaar en dit wordt in de nieuwe wet teruggebracht naar maximaal 5 jaar. Er zijn enkele uitzonderingen op die nieuwe regel.

Door de wet ontstaan veel vragen: Moet ik mijn echtscheiding uitstellen? Moet ik de echtscheiding nog starten voor 1 januari 2020? Hoe doe ik dat? Wat houdt deze wet in voor de alimentatie die ik nu betaal/ontvang?


Geldt de wet herziening duur partneralimentatie ook voor mij als ik al gescheiden ben?

Lees hier meer >>

TVM-logo_edited.png
TVM-logo_edited.png

© Ton van Mil     T +31 43-367 21 19     info@tonvanmil.nl

Putstraat 29, 6245 LD Oost-Maarland, (Eijsden), Limburg

MfN_Registermediator-wit.png
vfas_logo-scheidingsmediator.png

Ton van Mil neemt vanaf 29 november 2018 geen derdengelden meer in ontvangst.