top of page

Snel & goedkoop samen scheiden bij Ton van Mil in 5 stappen

Bijgewerkt op: 3 feb. 2022

Op deze website vind je veel meer informatie onder de knop 'alles over scheiden'.

Hier vind je informatie over allerlei onderwerpen zoals:

Je kunt me ook chatten, e-mailen of bellen. Ik sta cliënten vaak online bij. De eerste 30 minuten van het eerste gesprek zijn altijd gratis. Via deze website kun je zelf een afspraak (ook via Zoom) inplannen op een door jou gewenste dag en tijdstip, vaak binnen enkele uren of dagen. Natuurlijk ben ik ook per telefoon 043-3672119 bereikbaar.

Stap 1: telefoontje of e-mail aan Ton van Mil voor een eerste gesprek

Je neemt contact op met mij voor het plannen van een afspraak.

De volgende gegevens heb je bij de hand:

1. Mogelijke data waarop jij en je partner de eerste weken kunnen.

2. Voor- en achternaam, mobiele nummer en e-mailadres van beiden

Na de gemaakte afspraak ontvang je meteen nadere informatie en kun je desgewenst al aan de slag met het kopiëren van stukken (of evt inscannen) voor het eerste gesprek.


 Stap 2: eerste gesprek met mediator Ton van Mil

Het eerste gesprek vindt plaats op mijn kantoor (of desgewenst online via Zoom). Bij aanvang controleer ik jullie persoonsgegevens en ga ik na of jullie voor de overheid gefinancierde rechtsbijstand (een toevoeging) in aanmerking komen. Ook wordt bij het eerste gesprek de mediationovereenkomst dan ondertekend.

Er wordt daarna kort stilgestaan bij de scheidingswens en wat jullie daar allebei van vinden. Als dat nodig is, wordt daarover verder gepraat.


Als jullie allebei willen scheiden, wordt door mij in kaart gebracht waarover jullie het al eens zijn en waarover nog afspraken gemaakt moeten worden of wat onduidelijk is. Als mediator ben ik verplicht om jullie erop te wijzen als er wordt afgeweken bij onderwerpen waar je recht op hebt/plicht toe hebt.


Als jullie het bij het eerste gesprek al overal over eens zijn, worden de gemaakte afspraken besproken. Meestal kan dan het scheidingsconvenant in het 2e gesprek ondertekend worden.


Veelal gaan jullie samen aan de slag met het ouderschapsplan dat op mijn website bij downloads te vinden is.


Indien jullie al apart wonen, is het soms raadzaam al een verzoekschrift tot echtscheiding in te dienen. Daar draag ik dan zorg voor.


Stap 3: Vervolggesprek(ken) om te komen tot een scheidingsconvenant


Na het eerste gesprek zijn er meestal nog 2-3 gesprekken nodig om tot afspraken te komen, die worden vastgelegd in het scheidingsconvenant. Soms, bijvoorbeeld wanneer er over veel onderwerpen nog overeenstemming bereikt moet worden, zijn er meer gesprekken nodig.


Ik geef uitleg over de relevante onderwerpen, wijs op gebruiken en maak zo nodig een alimentatieberekening. Dat kan in jullie bijzijn, maar ook tussendoor.


Ook stel ik nadat jullie het overal bijna over eens zijn het conceptscheidingsconvenant op en bespreek ik dit met jullie.

Uiteindelijk ondertekenen jullie samen met mij het echtscheidingsconvenant (en eventueel ouderschapsplan).


Stap 4: Rechtbank

Is het scheidingsconvenant ondertekend en daarmee de mediation succesvol afgerond? Dan dien ik als advocaat van jullie allebei het verzoekschrift tot echtscheiding met convenant voor jullie in bij de rechtbank en wikkel ik de echtscheidingsprocedure af bij de Rechtbank.

Je hoeft niet naar een zitting. Alles wordt door mij verzorgd.


Stap 5: Gemeente

Je tekent na de uitspraak van de rechtbank nog éénmaal voor akkoord (dat kan gewoon thuis) en dan zorg ik ervoor dat de echtscheiding officieel wordt. De uitspraak moet namelijk daarvoor bij de gemeente worden ingeschreven. Zodra het rond is, ontvang je van mij een bewijs van de inschrijving.


Echtscheiding met spoed?

Moet de echtscheiding met spoed afgewikkeld worden? Neem dan contact met mij op voor de mogelijkheden van een spoedtraject.Andere relevante onderwerpen

Je kunt me ook chatten, e-mailen of bellen. Ik sta cliënten vaak online bij. De eerste 30 minuten van het eerste gesprek zijn altijd gratis. Via deze website kun je zelf een afspraak (ook via Zoom) inplannen op een door jou gewenste dag en tijdstip, vaak binnen enkele uren of dagen. Natuurlijk ben ik ook per telefoon 043-3672119 bereikbaar.


bottom of page