top of page
TvM logo
TvM logo

Samen scheiden

Als jullie samen willen scheiden, is scheidingsmediation de beste manier om te scheiden.

 

Bel of e-mail mij als jullie samen willen scheiden. Neem ook contact met mij op als je twijfelt of dit de geschikte manier is om te scheiden.


Scheidingsmediation is de goedkoopste en snelste manier om te scheiden. Ook is het veel simpeler dan ieder dan een eigen advocaat.

Als scheidingsmediator informeer ik jullie over alle zaken die relevant zijn bij scheiding. Ik kijk waar jullie het al wel over eens zijn en bepaal samen met jullie hoe we de zaken aanpakken waar jullie het nog eens over moeten worden.

In meer dan 90% van de mediations komen partijen er met elkaar uit.

 

Heel belangrijk is dat je zelf alle zeggenschap over de scheiding houdt.

 

Als je naar een advocaat gaat, is het vaak zo dat het niet lukt om gezamenlijk afspraken te maken. Dan is een procedure bij de rechtbank nodig. Uiteindelijk beslist dan een ander en niet jijzelf

 

 

In mediation ben je het uiteindelijk eens met de overeenkomst en voorkom je een strijd, die je vaak voor je kinderen wil voorkomen.

AdobeStock_171021073.jpeg

Vaak is het zo dat één van jullie die beslissing na lang beraad genomen heeft en de ander het pas daarna verteld heeft. Als je wil weten hoe je het beste aan je partner kunt vertellen dat je wil scheiden, kun je hier meer informatie vinden.

De tijd kort na het 1e gesprek over de scheiding/de scheidingsmelding

Voor de ander komt die mededeling - die vaker aangeduid wordt met het woord scheidingsmelding - vaak als een verrassing of een ‘donderslag bij heldere hemel’. Eerdere signalen van de één blijken door de ander vaak niet te zijn opgepikt of anders te zijn begrepen. 

 

Na de mededeling van de één heeft de ander er vaak enige tijd voor nodig om die mededeling te verwerken en te accepteren. Hier kun je meer lezen over de tijd nadat je net aan je partner verteld hebt dat je wil scheiden. Hier kun je meer lezen over de situatie waarin je zit als je net van je partner gehoord heeft dat hij/zij wil scheiden.

Vaak is de beslissing om te scheiden niet zo eenvoudig. 

Meestal wil maar één van de twee partners scheiden en wil de ander dat niet of liever niet. Ook in zo’n geval kan het beste een scheidingsmediator ingeschakeld worden.

Scheidingsmediation is een manier van scheiden, waarbij jullie in onderling overleg afspraken maken over alle zaken die met de scheiding te maken hebben. Een gespecialiseerde scheidingsmediator, die opgeleid is en ervaring heeft om om te gaan met onderlinge conflicten, staat jullie daarin bij. Zo kunnen jullie ondanks de eventuele grote meningsverschillen toch gezamenlijk afspraken maken. Indien jullie dat wensen, kun jullie mij inschakelen als scheidingsmediator. Ik sta jullie dan allebei bij.

Hoe kunnen we het beste scheiden?

Hier kun je meer informatie vinden over hoe je het beste kunt scheiden. Je kunt samen een scheidingsmediator inschakelen, maar als jij (of je partner) liever geen scheidingsmediator wil, maar een eigen advocaat, kun je me ook als advocaat inschakelen.

Contact met Ton van Mil

Indien je contact met me wil opnemen of een vraag wil stellen, kun je het beste een e-mail sturen of even bellen. Ook kun je vaak direct met me chatten. Ik ben meestal tussen 08.30 uur en 17.30 uur  bereikbaar, maar ben natuurlijk ook vaker in gesprek en dan enige tijd niet bereikbaar. Als ik in gesprek ben of niet opneem, kun je een bericht achterlaten. Dan bel ik je terug zodra ik daartoe in de gelegenheid ben.

Desgewenst kun je ook meteen digitaal een afspraak plannen met mij (telefonisch, persoonlijk of via Zoom). Zo zie je meteen wanneer ik kan.

Heb je vragen of wil je contact? 

 

Stuur een mail of bel mij !  

 

Of chat meteen met mij, zie hieronder.

 

Of maak meteen digitaal een afspraak (persoonlijk, per telefoon of via Zoom). Het eerste uur van het 1e gesprek is gratis.

 

Ik ben meestal van 08.30 tot 17.30 uur bereikbaar. Mocht ik even niet aanwezig zijn dan reageer ik zo spoedig mogelijk. 

Andere relevante onderwerpen:

bottom of page