top of page
TvM logo
TvM logo

Samen scheiden

Als jullie samen willen scheiden, is scheidingsmediation de beste manier om te scheiden.


Scheidingsmediation is de goedkoopste en snelste manier om te scheiden. Ook is het veel simpeler dan ieder dan een eigen advocaat.

​​

In meer dan 90% van de mediations komen partijen er met elkaar uit.

 

Heel belangrijk is dat je zelf alle zeggenschap over de scheiding houdt.

 

Als je naar een advocaat gaat, is het vaak zo dat het niet lukt om gezamenlijk afspraken te maken. Dan is een procedure bij de rechtbank nodig. Uiteindelijk beslist dan de rechter en niet jijzelf.

 

 

In mediation ben je het uiteindelijk eens met de overeenkomst en voorkom je een strijd, die je vaak voor je kinderen wil voorkomen.

AdobeStock_171021073.jpeg

Vaak is het zo dat één van jullie die beslissing na lang beraad genomen heeft en de ander het pas daarna verteld heeft. Als je wil weten hoe je het beste aan je partner kunt vertellen dat je wil scheiden, kun je hier meer informatie vinden.

De tijd kort na het 1e gesprek over de scheiding/de scheidingsmelding

Voor de ander komt die mededeling - die vaker aangeduid wordt met het woord scheidingsmelding - vaak als een verrassing of een ‘donderslag bij heldere hemel’. Eerdere signalen van de één blijken door de ander vaak niet te zijn opgepikt of anders te zijn begrepen. 

 

Na de mededeling van de één heeft de ander er vaak enige tijd voor nodig om die mededeling te verwerken en te accepteren. Hier kun je meer lezen over de tijd nadat je net aan je partner verteld hebt dat je wil scheiden. Hier kun je meer lezen over de situatie waarin je zit als je net van je partner gehoord heeft dat hij/zij wil scheiden.

Vaak is de beslissing om te scheiden niet zo eenvoudig. 

Meestal wil maar één van de twee partners scheiden en wil de ander dat niet of liever niet. Ook in zo’n geval kan het beste een scheidingsmediator ingeschakeld worden.

Scheidingsmediation is een manier van scheiden, waarbij jullie in onderling overleg afspraken maken over alle zaken die met de scheiding te maken hebben. Een gespecialiseerde scheidingsmediator, die opgeleid is en ervaring heeft om om te gaan met onderlinge conflicten, staat jullie daarin bij. Zo kunnen jullie ondanks de eventuele grote meningsverschillen toch gezamenlijk afspraken maken.

Hoe kunnen we het beste scheiden?

Hier kun je meer informatie vinden over hoe je het beste kunt scheiden. Je kunt samen een scheidingsmediator inschakelen, maar als jij (of je partner) liever geen scheidingsmediator wil, maar een eigen advocaat, kun je ook een advocaat inschakelen.

Een eigen advocaat vinden?

Via vfas.nl kun je eenvoudig een advocaat of mediator in de buurt vinden

bottom of page