TvM logo
TvM logo

Wij willen scheiden

Als jullie samen willen scheiden, kunnen jullie mij inschakelen als scheidingsmediator.

Scheidingsmediation is de minst omslachtige, goedkoopste en snelste manier om te scheiden.

 
Jullie belangen staan voorop bij mediation, waardoor je minder tegenover elkaar komt te staan
 
In mediation ga je zelf akkoord met een overeenkomst, terwijl bij een gang naar de rechter uiteindelijk een ander voor jou en je ex-partner beslist. Bij mediation houd je dus zeggenschap over de uiteindelijke oplossing.

mediator met man en vrouw in gesprek

Vaak is het zo dat één van jullie die beslissing na lang beraad genomen heeft en de ander het pas daarna verteld heeft. Als je wil weten hoe je het beste aan je partner kunt vertellen dat je wil scheiden, kun je hier meer informatie vinden.

De tijd kort na het 1e gesprek over de scheiding/de scheidingsmelding

Voor de ander komt die mededeling - die vaker aangeduid wordt met het woord scheidingsmelding - vaak als een verrassing of een ‘donderslag bij heldere hemel’. Eerdere signalen van de één blijken door de ander vaak niet te zijn opgepikt of anders te zijn begrepen. 

 

Na de mededeling van de één heeft de ander er vaak enige tijd voor nodig om die mededeling te verwerken en te accepteren. Hier kun je meer lezen over de tijd nadat je net aan je partner verteld hebt dat je wil scheiden. Hier kun je meer lezen over de situatie waarin je zit als je net van je partner gehoord heeft dat hij/zij wil scheiden.

Vaak is de beslissing om te scheiden niet zo eenvoudig. 

Meestal wil maar één van de twee partners scheiden en wil de ander dat niet of liever niet. Ook in zo’n geval kan het beste een scheidingsmediator ingeschakeld worden.

Scheidingsmediation is een manier van scheiden, waarbij jullie in onderling overleg afspraken maken over alle zaken die met de scheiding te maken hebben. Een gespecialiseerde scheidingsmediator, die opgeleid is en ervaring heeft om om te gaan met onderlinge conflicten, staat jullie daarin bij. Zo kunnen jullie ondanks de eventuele grote meningsverschillen toch gezamenlijk afspraken maken. Indien jullie dat wensen, kun jullie mij inschakelen als scheidingsmediator. Ik sta jullie dan allebei bij.

Hoe kunnen we het beste scheiden?

Hier kun je meer informatie vinden over hoe je het beste kunt scheiden. Je kunt samen een scheidingsmediator inschakelen, maar als jij (of je partner) liever geen scheidingsmediator wil, maar een eigen advocaat, kun je me ook als advocaat inschakelen.

Contact met Ton van Mil

Indien je contact met me wil opnemen of een vraag wil stellen, kun je het beste een e-mail sturen of even bellen. Ook kun je vaak direct met me chatten. Ik ben meestal tussen 08.30 uur en 17.30 uur  bereikbaar, maar ben natuurlijk ook vaker in gesprek en dan enige tijd niet bereikbaar. Als ik in gesprek ben of niet opneem, kun je een bericht achterlaten. Dan bel ik je terug zodra ik daartoe in de gelegenheid ben.

Desgewenst kun je ook meteen digitaal een afspraak plannen met mij (telefonisch, persoonlijk of via Zoom). Zo zie je meteen wanneer ik kan.

Heb je vragen of wil je contact?
 
Stuur een mail of bel mij
 
Of chat meteen met mij, zie hieronder.

Of maak meteen digitaal een afspraak (persoonlijk, per telefoon of via Zoom). Het eerste uur van het 1e gesprek is gratis.

Ik ben meestal van 08.30 tot 17.30 uur bereikbaar. Mocht ik even niet aanwezig zijn dan reageer ik zo spoedig mogelijk. 

Andere relevante onderwerpen: