Wij willen scheiden

 

Als jullie samen willen scheiden, kunnen jullie mij inschakelen als scheidingsmediator.

Scheidingsmediation is de minst omslachtige, goedkoopste en snelste manier om te scheiden.

 

En bij mediation wordt rekening gehouden met allebei jullie belangen. Je zegt uiteindelijk ja tegen de overeenkomst, waardoor een verrassing is  uitgesloten.

Vaak is het zo dat één van jullie die beslissing na lang beraad genomen heeft en de ander het pas daarna verteld heeft. Als je wil weten hoe je het beste aan je partner kunt vertellen dat je wil scheiden, kun je hier meer informatie vinden.

De tijd vlak na het 1e gesprek over de scheiding

Voor de ander komt die mededeling - die vaker aangeduid wordt met het woord scheidingsmelding - vaak als een verrassing of een ‘donderslag bij heldere hemel’. Eerdere signalen van de één blijken door de ander vaak niet te zijn opgepikt of anders te zijn begrepen. 

 

Na de mededeling van de één heeft de ander er vaak enige tijd voor nodig om die mededeling te verwerken en te accepteren. Hier kun je meer lezen over de tijd nadat je net aan je partner verteld hebt dat je wil scheiden. Hier kun je meer lezen over de situatie waarin je zit als je net van je partner gehoord heeft dat hij/zij wil scheiden.

Andere onderwerpen die wellicht relevant zijn:

Hoe en wanneer vertellen we het de kinderen?

Hoeveel kost een scheiding?

Kinderalimentatie

Partneralimentatie

Optimaal financieel voordeel bij scheiding

Handige downloads bij scheiding zoals:

- een ouderschapsplan of

- een inkomsten- en uitgavenstaat om te zien of je straks rond kunt komen

Wie is Ton van Mil?

of een overzicht van alle relevante onderwerpen bij uit elkaar gaan:

Alles over scheiden

 

Vaak is de beslissing om te scheiden niet zo eenvoudig. 

Meestal wil maar één van de twee partners scheiden en wil de ander dat niet of liever niet. Ook in zo’n geval kan het beste een scheidingsmediator ingeschakeld worden.

Wat is scheidingsmediation?

Scheidingsmediation is een manier van scheiden, waarbij jullie in onderling overleg afspraken maken over alle zaken die met de scheiding te maken hebben. Een gespecialiseerde scheidingsmediator, die opgeleid is en ervaring heeft om om te gaan met onderlinge conflicten, staat jullie daarin bij. Zo kunnen jullie ondanks de eventuele grote meningsverschillen toch gezamenlijk afspraken maken. Indien jullie dat wensen, kun jullie mij inschakelen als scheidingsmediator. Ik sta jullie dan allebei bij.

Een eigen advocaat?

Indien je liever geen scheidingsmediator wil, maar een eigen advocaat, kun je ook een beroep op mij doen. Hier kun je meer informatie vinden over hoe je het beste kunt scheiden.

 

Contact

Indien je contact met me wil opnemen, of een vraag wil stellen, kun je het beste een e-mail sturen of even bellen. Ik ben meestal tussen 09.00 uur en 17.00 uur  bereikbaar, maar ben natuurlijk ook vaker in gesprek en dan enige tijd niet bereikbaar. Als ik in gesprek ben of niet opneem, kun je een bericht achterlaten. Dan bel ik je terug zodra ik daartoe in de gelegenheid ben.

Heb je vragen of wil je contact?

 

Stuur een mail of bel mij

 

Ik ben meestal van 09.00 tot 17.00 uur bereikbaar. Mocht ik even niet aanwezig zijn dan reageer ik zo spoedig mogelijk. 

© Ton van Mil     T +31 43-367 21 19     info@tonvanmil.nl

Putstraat 29, 6245 LD Oost-Maarland, (Eijsden), Limburg

MfN_Registermediator-wit.png
vfas_logo-scheidingsmediator.png

Ton van Mil neemt vanaf 29 november 2018 geen derdengelden meer in ontvangst.